26. elokuuta 2013

Halusin kertoa teille oikeastaan jo ainaskin viikko sitten yhdestä jutusta joka osottautui vielä mahtavammaksi kuin uskalsin kuvitellakaan, mutta sitten on ollut vähän kaikenlaista tässä (siitä lisää postauksen lopussa ihan hippusen) ja niimpä taas kerran blogi on jäänyt vähän hiljaiseksi sen takia. 

Mutta niin. Joskus viime keväänä eksyttiin Kuopion keskustan tuntumaan puistokirppikselle ja todettiin että sehän oli aika mukava juttu. Reilu viikko sitten järjestettiin taas samanlainen, ja me päätettiin että mennään myymään meidän tarpeettomia juttuja sinne. Ja niimpä alettiin hinnottelemaan kaikkea mahdollista tavaraa. Pari iltaa siihen meni ja päätettiin ettei mitään hirveän suurta hintaa mistään oteta paitsi semmosista jutuista jotka tiietään oikeesti vähän arvokkaammiksikin. Mulla myynnissä oli lähinnä vaatteita (ja niitä ois vielä lisää Vantaalla), Jennalla puolestaan vanhoja leluja, pelejä, kirjoja ja leffoja. 

Alla kuva meidän juomista sen jälkeen kun iso vesipullo loppui. Istuttiin suorassa auringonpaisteessa mutta onneksi ei silti ollut ihan hirveän kuuma. 


Kirppis oli lauantaina sekä sunnuntaina kello 9-15, mutta sekä lauantaina että sunnuntaina eksyttiin paikalle vasta siinä yhdentoista aikaan. Joko meitä oli aamulla nukuttanut liikaa tai sitten sääolot oli sen verran epävakaat ettei viittitty lähteä. Kun lauantaina saavuttiin tuohon paikalle ja alettiin rahdata autosta pahvilaatikoita niin heti oli ihmisiä niitä penkomassa. Kirppismaapläntti maksoi 10 euroa per päivä, mutta se molempien päivien aluemaksu saatiin takas suunnilleen ekan viiden minuutin aikana. 

Seuraava kuva on siltä ajalta kun oltiin jo saatu tavarat suunnilleen näytille ja muutenkin homma pyörimään, eikä ihmisiäkään enää pörrännyt niin sankoin joukoin joten kerettiin ottamaan kuviakin. Tavaraa tosiaan oli paljon, mutta sitä myös meni paljon. Jäljelle jäi kyllä silti vielä ihan riittämiin ja vähän enemmänkin, eli jos joku on kiinnostunut vaikka mun vaatteista ja sattuu liikkumaan Kuopion suunnilla niin tulkaa hakemaan halvalla pois! Tai tekemään vaihtokauppoja. 


Kuten mainitsin niin saatiin se kahdenkymmenen euron aluevuokra kuitattua suunnilleen ekan viiden minuutin aikana, mutta ei kauppa nyt ihan niin kiihkeästi koko aika käynyt. Kuitenkin kerättiin ihan sievoinen summa säästölippaaseen pahan päivän varalle tai johonkin muuhun kivaan juttuun. Voittoa kertyi 230 euroa, jos jota kuta kiinnostaa. 

Alla kuva kassanlaskutilanteesta kotona ensimmäisen päivän jälkeen. 


Joten. Jos joku vielä epäili niin oikeesti kannattaa mennä kirppikselle myymään! Meillä oli kyllä toki myynnissä vähän arvokkaampiakin juttuja kuten jotain pelejä (joista mä en ymmärrä kyllä mitään), avaamattomat Muumi-lakanat ja jotain muuta semmosta, mutta suurin osa kirjoista, leffoista ja peleistä lähti alle kahella eurolla ja mun vaatteetkin oli suurin osa kaks euroa tai alle. Ja neuvottelemalla sai ne vielä vähän halvemmallakin, ja tinkausta tosiaan tapahtu. Jenna sentään vähän neuvotteli hinnoista kun mä suostuin mihin tahansa ehdotukseen päästäkseni eroon kaikesta mahdollisesta minkä sinne olin raahannut. 

Niin siis piti sanoa tosiaan että kirppistely kannattaa! Se on tosi kivaa ja siitä tienaa ja siitä tulee hyvä mieli ja kaikkea. Saa jutella ihmisille, vaikka mua se aluksi kyllä vähän pelottikin. Meidän varmaan pitää lähteä vielä joskus toiste samanlaiselle reissulle, koska... 

(nyt tulee se juttu mistä sanoin alussa että on ollut vähän kaikenlaista) 

Niin siis koska meidän tarvii päästä ylimääräsistä jutuista eroon koska arvatkaapa mitä! 


(nyt kaikki varmaan jo arvasikin) 

Me muutetaan! 

4 kommenttia:

  1. http://ainaeivoiollaprincessa.blogspot.fi/ mitä sanot tosta blogista?

    VastaaPoista
  2. En yleensä sano mitään blogeista joita tullaan mun kommenttiboksiin mainostamaan... Mutta no nyt ei oo aikaa muutenkaan lueskella, voin tehdä sen myöhemmin jos haluat.

    VastaaPoista
  3. Öö no en kai missään vaiheessa ole väittänytkään että kyseessä olisi sun blogi? Ja tässä tapauksessa sillä ei kai sen kummemmin ole väliä, mutta mun mielestä perustelemattomat "käy kattomassa tätä blogia" -kommentit ei vaan kuulu kommenttiboksiin vaan on enemmän mainostusta josta jää ikävä maku suuhun.

    VastaaPoista